Victoria - the place to be

 2009.03.11. 08:09

Ez a felirat minden itteni rendszámon rajta van :), de minden államnak van valami frappáns kis mondata :)

Múlt héten megismerkedtem minden tanárral, órával, követelménnyel, bár kiderült, hogy még mindig nem határozták el, hogy akkor pontosan miket is kell csinálnom. Semmi nem megy olyan gyorsan…
 
Első lendületre kaptam munkát egy közeli étteremben, heti két-három estében állapodtunk meg. Sokat nem fizet, és a meló is gáz, úgyhogy ideális :), de amíg nincs más, addig maradok. Több mint 150 asztal, iszonyat rohangálás, mindegyiknek van valami spec. száma, amit fejből tudni kell, hogy hol van, s rohanni a tálakkal az éhes szájakhoz. A főnök szolidan ordibál, hogy gyorsabban-gyorsabban… Ejj, de ezt is ki kell próbálni :)
 
Ami tetszene, az egy kávézó a szomszéd utcában! Be is kopogtattam mindenhová, s az egyik nő múlt vasárnap-hétfőre hívott is dolgozni, hát naggyon jó volt! Kicsi kávézó, kint süt a nap, mikor kimentem akkor a kinti terecskén tangóharmonikáztak, őszi szellő… tiszta Amelie :) Persze azért itt is voltak fejetlen órák… S a rendeléseket kicsit nehezen vettem föl eleinte, mert rengeteg táp is van, és bogarásznom kellett mindennek az árát, meg válogatnom a különféle akcentusok között :) De persze ez csak két nap volt, a nő szól majd ha mégis kellenék, de semmi fix…
 
Igyekszem, igyekszem, elmentem swingelni, eddig három órán voltam, az arcok mostmár ismerősebbek, de… hát igen, nem tudom mit vártam, mindenesetre kitartok.
 
Minden vasárnap találkoznak a különféle zsonglőr arcok egy városi parkban, úgyhogy most vasárnap meglátogattam őket. Nagyon hideg volt, nem maradtam tűzgyújtásig :) – de ezt sem adom fel, megyek majd legközelebb is. Itt végre olyan érzésem volt, hogy valaki tényleg kíváncsi, hajlamos lenne beszélgetni. Amúgy amolyan igazi szegeccsel kivert társaság (ahol nem vállalnám be az egy főre eső piercing adagot sem :)), kicsit kellemetlenül is éreztem magam a viszonylag konszolidált külsőm miatt :)
 
Ja, és vettem egy bringát – persze kiderült a fickóról, hogy pszichológus :)
 
De összességében nagyon egyedül érzem magam, nem tudom még felmérni, hogy mennyi tanulni ill. tennivalóm lesz, s úgy egyáltalán… Suli nincsen minden nap, úgyhogy egyelőre szabadidőm akad. Ami menő lenne akkor, ha valami hatalmas banzájba csöppentem volna. Tudom, Lilla mondta, hogy költözzek össze másokkal, de ez egyrészt nem tűnik túl reálisnak, mert a lakást a suli bérli már harmadik éve, s nagyon jó helyen van, másrészt meg vsz nehezen viselném ha nem csinálhatnám azt, s akkor amit csak akarok :)
 
Most ott tartok, hogy mindennek neki kell futnom újra és újra, hátha egyszer sikerül :)

A bejegyzés trackback címe:

https://zsofc.blog.hu/api/trackback/id/tr4995257

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

melinda_ 2009.03.13. 10:28:47

szia!! én még sosem kommenteltem blogon, de eddig egyszerűnek tűnik:))
annyira tetszik h ilyen kitartóan felfedezed a világot, jó olvasni:) a pincérkedéshez kitartás..
nézd, mit találtam: www.youtube.com/watch?v=XwH2vwy-X70 annyira nem jó a film, meg semmi ilyesmi, csak véletlenül ráadaktam, és nekem nosztalgikus, hátha kicsit Neked is:) v csak szórakoztató, v nemtudom.
pusz:)

zsofc 2009.03.13. 13:17:51

@melinda_:
asszem egy lépést tettem előre, képes voltam angolul kiakadni, hogy mennyire gáz az étterem :) igyexem...
ez a videó, hű, az eleje vitte a pálmát...! annyira átéreztem :)))
és idén megin nem leszek veletek :(

FEmőke 2009.03.13. 19:29:47

És megint kapsz majd közvetítést a Pszinről, ahogy tavaly is:)
Lányka, tudod, nem reklamáció, de várom válaszod:)
És a pezsgés, a nyüzsgés, amikor már nem tudjuk hol keressük az árakat és a csicseriborsós vmi íze:) No hanyadikán is volt? Pontosan 2009.01.17-én Uránia... Remélem megtalál majd egy jó kis kávézós hely, ha te most nem is találtál.
süti beállítások módosítása