Fütty a madárba’

 2009.02.25. 13:02

Degas kiállítás volt a múzeumban, ( http://www.literatura.hu/archivum/degas/degas.html ) így elmentünk kultúrálódni :) – tetszett, de bevallom a nemzeti múzeum sokkal inkább felajzott! A hatalmas Abo részen jól elbóklásztunk, annyira tetszett és érdekes volt, hogy miután bezárt, a másnapot is itt indítottuk. Egyelőre még mindig nem tudom teljesen összerendezni, hogy hol élnek pontosan, és milyen nép mikor jött be Ausztráliába… Nagyon sokféle törzs van, nagyon különböző fejlettségi szinten. A művészetük nagyon jellegzetes, nekem nagyon tetszik, sok apró pöttyel festenek. Addig nem megyek haza, míg nem találkozom igazi Aboval, kíváncsi vagyok rájuk. Az őslakosság, de nincsenek seholsem… L Ja, és didgeridoozni is meg szeretnék tanulni egytől.

 
A múzeum épülete is lenyűgöző, pár éve építették, nagyon modern és színes, de nagyon jól ki van találva. Bemutatja a rövidke történelmüket, az ausztrál életet, nagyon interaktív, bele lehet hallgatni mindenbe, filmeket játszanak itt-ott, számítógépeken lehet játszani. Tényleg olyan, hogy a legkisebbtől ükapáinkig mindenki nagyon élvezi. Ilyen lesz nekünk otthon is egyszer! :)
 
Nagyon jót sétáltunk a tóparton, a kakadúk csak sereglettek, nagyon szépek, de cserébe igen csúf hangjuk van. Piros papagáj, zöld papagáj, apró madár, mindenféle madár, galambszerű madár apró bóbitával. A kedvencem a honeyeater, édes egy példány, a kookaburra pedig úgy kacag, hogy vele kell nevetni tényleg! https://www.youtube.com/watch?v=Pd6UjmUpH_Y&feature=related
Mégsem lehet olyan rossz itt lakni :)

A bejegyzés trackback címe:

https://zsofc.blog.hu/api/trackback/id/tr56977610

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Börn 2009.03.12. 02:01:51

Ez a kookaburra úgy néz ki, mint a pitbull madárban :-)
süti beállítások módosítása